This is an example of a HTML caption with a link.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ


Καλώς τον/την, 

Τελικά τίποτα στο Σύμπαν δεν συμβαίνει τυχαία. Ούτε δήθεν συμπτωματικά. Σύμπτωση είναι η σφραγίδα της παρέμβασης του Θεού για να μας δώσει ένα σημάδι ότι δεν είμαστε μόνοι στον ανήφορο της ζωής. Άμεση απόδειξη αυτού που λέω είναι η δική μας συνάντηση σήμερα, τώρα, ακριβώς, αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή που εισέβαλες σ’ αύτη την ιστοσελίδα και διαβάζεις αυτή την πρόταση. Αυτό κι αν είναι θετικό σημάδι από το Θεό.

Και που λες, από τότε που θυμάμαι πάντα συγγραφέας ήμουν τελικά διότι πάντα έγραφα, παντού, όπου έβρισκα. Σε τοίχους, στο μαθητικό μου θρανίο, στα άσπρα πουκάμισα των συμμαθητών μου, στους τοίχους του δωματίου μου, στις παλάμες μου, σε πρόχειρα τετράδια, και έγραφα πάντα σχεδόν με μολύβι. Γράφοντας ένα βιβλίο νιώθω ότι καταθέτω μέσα κομμάτια της ψυχής και του “Είναι” μου.

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα μόνο ανθρώπινες δεν είναι. Στην εποχή μας το να είσαι τρελός με την καλή έννοια σημαίνει να τολμάς να έχεις άποψη την ώρα που όλοι οι άλλοι φοβούνται. Συνεπώς πληρώνεις ακριβά το τίμημα διότι γίνεσαι το μαύρο πρόβατο που όλοι θέλουν να  σουβλίσουν. Δυστυχώς,  χάσαμε τη τρέλα μας. Την ικανότητα μας δηλαδή να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να δημιουργούμε ευτυχία. Γίναμε ένα με τον καναπέ και παρακολουθούμε τη ζωή μας ως θεατές αντί να την ζούμε ως πρωταγωνιστές.

Γιατί όμως πρέπει να διαβάζουμε βιβλία??? Διότι σαν την μυρωδιά από ένα φρεσκοαγορασμένο βιβλίο δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο για να συγκρίνεις. Ίσως να συγκρίνεται με αυτή του φρεσκοψημένου χωριάτικου ψωμιού… Γιατί διαβάζοντας βιβλία δημιουργούμε μια προσωπική βιβλιοθήκη που καθρεφτίζει εμάς ,το μέσα μας, αλλά και τις πιο σημαντικές στιγμές που έχουμε ζήσει στη ζωή μας. Γιατί καλλιεργούμε την προσωπικότητα μας, οργώνουμε την ευαισθησία μας και ποτίζουμε με λέξεις την φαντασία μας αναγεννώντας καινούργια οράματα! Οι εικόνες που είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε με το μυαλό μας δεν συγκρίνονται με καμία ταινία όσα βραβεία Όσκαρ και να έχει κερδίσει. Γιατί με ένα βιβλίο δεν μπορείς να είσαι παθητικός θεατής όπως όταν αποχαυνώνεσαι μπροστά στη τηλεόραση. Το βιβλίο ή το διαβάζεις και είσαι απόλυτα εκεί ή περνάς το βλέμμα σου πάνω από τις λέξεις χωρίς καν να τις βλέπεις. Γιατί ένα βιβλίο είναι ίσως ο καλύτερος φίλος όπως είναι  για κάποιους άλλους ο σκύλος. Γιατί η ανάγνωση των καλών βιβλίων είναι σαν τη συνομιλία με τους βαθιά φιλοσοφημένους ανθρώπους αυτού του πλανήτη. Γιατί συναντούμε νοερά τους συγγράφεις  και μοιραζόμαστε  μαζί τους κομμάτια από την ψυχή τους. Γιατί ίσως ο παράδεισος να είναι τελικά η  βιβλιοθήκη που έχουμε μεσα μας σ’ αυτή τη ζωή και που θα κουβαλήσει η ψυχή μας μετά θάνατο. Γιατί όταν διαβάζουμε η μοναξιά το σκάει από το παράθυρο. Γιατί όλοι έχουμε την ανάγκη να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα κάθε τόσο. Γιατί η ψυχή μας έχει ανάγκη να ταξιδεύει συχνά σε κόσμους μακρινούς που το σώμα ποτέ του δεν έφτανε. Γιατί στην σύγχρονη εποχή μας το να ξεφυλλίζεις ένα βιβλίο, να έχει σημειώσεις στις σελίδες του από το μολύβι σου και λεκέδες από το καφέ σου είναι συνήθειες που σε λίγο καιρό θα γίνουν μια ανάμνηση. Γιατί διαβάζοντας φωτίζουμε τις πιο σκοτεινές γωνιές της προσωπικότητας μας. Γιατί είναι σαν να ζούμε μια άλλη ζωή σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς τους αληθινούς κινδύνους. Γιατί το γλυκόπικρο συναίσθημα που νιώθεις όταν διαβάζεις το τέλος ενός βιβλίου που σου έκανε παρέα το τελευταίο διάστημα είναι σαν να χάνεις  έναν αγαπημένο σου πρόσωπο για πάντα από τη ζωή σου. Θα σου λείπει αλλά την ίδια στιγμή θα τον φέρνεις κοντά σου με την ανάμνηση. Το βιβλίο είναι όπως ο πρώτος σου έρωτας, η μεγάλη σου αγάπη όπως ο σύντροφος σου που δεν θα αποχωριζόσουν ποτέ. Το συστήνεις με τα καλύτερα λόγια στους άλλους αλλά δεν το δανείζεις ποτέ και σε καμία περίπτωση, όπως δεν θα δάνειζες και τον σύντροφος σου. Το κάθε αντίτυπο είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο όπως μοναδικός και ανεπανάληπτος είσαι και συ!!!!!

Ως συγγραφέας πάντα υποστήριζα ότι τα βιβλία μου αποτελούν, απλώς, ένα υλικό για το νου, ότι βοηθούν τον αναγνώστη να στοχαστεί για τον κόσμο και τον εαυτό του. Να σκεφτεί τι δρόμο έχει χαράξει στη ζωή με όσα έκανε και όσα δεν μπόρεσε να κάνει. Να αναλογιστεί όλα όσα συνέβησαν μα, πάνω απ' όλα, πού οδηγείται ο ίδιος και πού θα ήθελε να οδηγηθεί.
Το μόνο πράγμα που θέλω απ' τα βιβλία μου, είναι να χρησιμεύσουν στους άλλους όπως χρησίμευσαν σ' εμένα άλλα βιβλία. Να μπορέσουν δηλαδή να γίνουν ο φάρος που θα τους φωτίσει  το μονοπάτι για να βρουν την αυτοεπιβεβαίωση τους  ή μια σύντομη διέξοδο από ένα πρόβλημα, ή να ξεφορτωθούν ένα βάρος από την ψυχή τους, ή έστω να δουν με μια νέα και πιο καθαρή αντίληψη τη ζωή. Έχω γράψει μέχρι στιγμής 6 βιβλία τα οποία έγιναν best seller και έχω στόχο να γράψω πολλά ακόμα  βιβλία.......

Η φιλοσοφία μου είναι Ζήσε δυνατά - Ζήσε με τρέλα - Ζήσε τώρα. Αδιαπραγμάτευτες αξίες μου είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία    έκφρασης και προσφορά στα ζώα περιλαμβανομένου και τον άνθρωπο.

Επιβάλλεται να αποκτήσουμε ελεύθερη σκέψη. Οι ελεύθερες σκέψεις είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο επειδή δεν είναι κάτι που το ψωνίζεις από τα καταστήματα. Η μετριότητα σκοτώνει το όραμα επειδή το όραμα γεννιέται την ώρα που πεθαίνει η μετριότητα. Πρέπει ο ένας να γίνει Life Coach (Σύμβουλος Ζωής ) του αλλού. Εδώ και χρόνια αυτό κάνω αφιλοκερδώς σε όσους ζητούν τις συμβουλές μου επειδή πιστεύω ότι αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν πρέπει να πάψεις ποτέ να βοηθάς ανθρώπους.

Μακρηγόρησα, ναι, ναι το ξέρω γι αυτό τώρα σε αφήνω να σερφάρεις στο μενού της σελίδας μου. Μην ξεχάσεις να κάνεις και e-shopping therapy, στο ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο θα βρεις τα βιβλία μου σε έντυπη (hard copy) αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) καθώς και αλλά χρήσιμα προϊόντα για να αγοράσεις και να συστήσεις σε φίλους. Θα χαρώ αν μου αφήσεις και τα δικά σου αποτυπώματα ψυχής καταγράφοντας ελεύθερα σκέψεις και ιδέες σου κάνοντας κλικ στη λέξη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Επίσης αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για εκδηλώσεις, συναντήσεις, νέα προϊόντα, νέα γενικώς τέλος πάντων συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας η πατώντας δεξιά στη σελίδα στο σημείο που γράφει ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ . Θα τα πούμε ξανα σύντομα σε ανύποπτο χρόνο επειδή εμείς δεν λέμε ποτέ αντίο. Εμείς λέμε πάντα ....... καλή αντάμωση!!!

Υ.Γ. Σε όλα σχεδόν που αναγράφονται σ’ αυτή τη σελίδα μάλλον θα συμφωνείς. Από την άλλη εδώ που τα λέμε δεν είσαι και υποχρεωμένος να διαφωνήσεις. Αν όμως λάβεις το ρίσκο να διαφωνήσεις ίσως κάποια στιγμή να το συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά υπό έναν όρο: Θα με κεράσεις καπουτσίνο και ζέστη μηλόπιτα !!!!!

Φιλικότατα με εκτίμηση,

Ανδρέας Δ. Ιωάννου

Συγγραφέας -- Κατασυρροή Αναγνώστης